lunes, 28 de octubre de 2013



Persones emprenedores


Número 160, octubre de 2013
 

Jornades, seminaris i formació

 

 

Sessions informatives de la xarxa d’acceleradores Start-up Catalònia

Les acceleradores que formen part del programa Start-up Catalonia, promogut per ACCIÓ, organitzen els propers dies sessions informatives per a les empreses interessades en participar en el programa. Per fer-ho cal ser una empresa amb menys de cinc anys de vida, innovadora, amb visió internacional, una clara vocació de creixement i un equip compromès. Les properes sessions són els dies 3,4, 8 i 14 a Barcelona.

Formació tardor-hivern al Centre Àgora de Vilafranca del Penedès

El Centre Àgora de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha programat per als propers mesos 6 accions formativesen format reduït per a empreses i emprenedors. En destaquen una píndola sobre l’ús professional de les aplicacions “cloud computing” i les xarxes socials. Una sessió formativa per desenvolupar un projecte de botiga virtual, i el curs "Com elaborar una compte de resultats provisonals i un pressupost de tresoreria ".

Màrqueting a Internet

El 8 d’octubre tindrà lloc a el Molí Empresa de Martorell un curs de 4 hores de Màrqueting a Internet en horari de tarda.

Curs de Gestió econòmica a Figueres

Conèixer els aspectes bàsics en la gestió econòmica d’un negoci -gestió pressupostària, funció de la tresoreria, gestió d’instruments financers o negociació bancària entre d’altres - és l’objectiu d’aquest curs que organitza l’Ajuntament de Figueres i que comença el 4 d’octubre en horari de tarda.

Curs de Gestió d’Empresa Cooperativa a l’Hospitalet

L’objectiu d’aquest programa formatiu que comença el 3 d’octubre és convidar a la reflexió entorn del fet d’emprendre un projecte empresarial i conèixer els elements clau d’emprendre col·lectivament. El curs es realitzarà en 12 sessions de 4 hores en horari de 10 a 14 hores.

Taller d’Habilitats Directives

Aquest curs promogut per Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament d’Hospitalet de Llobregat consta de 10 sessions de 4 hores de durada i comença el dia 3 d’octubre. En ell s’explicaran, es treballaran i es potenciaran mitjançant autoavaluacions i exercicis pràctics les diverses habilitats directives. L’objectiu és prendre consciència de quines habilitats tenim, com podem millorar-les o potenciar-ne d’altres que ens manquen.

Psicologia aplicada a l’atenció al client

Aquesta formació programada per l’Ajuntament de Figueres té com a objectiu mostrar les tècniques adequades per detectar les necessitats del client, saber com funciona la psicologia del consumidor o per detectar elements que influeixen en el procés emocional de la venda, entre d’altres. El curs s’impartirà del 8 d’octubre al 14 novembre.

Gestió de la innovació a L’Hospitalet de Llobregat

Aquesta sessió vol provocar la reflexió, el debat i l’autocrítica, dels patrons de conducta de la persona emprenedor/a per atraure, captar i negociar amb el client tot amb una metodològica molt dinàmica i basada en la casuística quotidiana dels participants. La sessió és divendres 20 de setembre a les 9h30 a Olot.

Workshop a EADA: “Tens una idea? Converteix-la en projecte?"

L’escola de negocis EADA organitza un workshop de 8 hores repartides dues sessions els propers 8 i 10 d’octubreen què es treballaran metodologies de generació d’idees, eines de treball del canvas, anàlisi de la viabilitat del projecte i finalment tècniques de presentació.

Oportunitats emprenedores i socials amb les empreses cooperatives

El Departament d’Empresa i Ocupació, i el Consell Comarcal de la Segarra, promouen una Jornada de difusió de les empreses cooperatives i les societats laborals a La Segarra amb la voluntat de divulgar la competitivitat d’aquest model empresarials. La jornada tindrà lloc el dia 9 d’octubre a Cervera a les 10h.

2a Jornada Internacional de Finances Cooperatives Financoop 2013

El 10 d’octubre se celebra la 2a Jornada Internacional de Finances Cooperatives Financoop 2013. En aquesta edició l’element central serà la creació d’ocupació i es presentaran experiències de països com França, Itàlia, País Basc, País Valencià i Catalunya. Financoop està organitzat per Fundació Seira, Caixa d’Enginyers, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Oinarri, Laboral Kutxa i el Departament d’Empresa i Ocupació.

Dissenya el teu Blog corporatiu a l’Anoia

L’11 d’octubre el Consell Comarcal de l’Anoia inicia un curs de formació tecnològica per a emprenedors i empreses en què es tractaran els principis bàsics i les eines per crear un blog i moderar-lo. El curs es celebrarà en horari de matí a Igualada.

Premis i convocatòries

 

 

Start-up Catalonia

Fins el 15 d’octubre es pot presentar la sol·licitud per accedir al programa Start-up Catalonia, Xarxa d’Acceleradores. Aquesta s’adreça a empreses innovadores, de fins a 5 anys de vida, amb un equip compromès, un projecte de creixement ambiciós i amb visió internacional que vulguin professionalitzar la seva Start-Up i el seu equip.

13a Edició dels Premis Cre@atic

La Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme convoca la tretzena edició dels Premis Cre@tic adreçat a emprenedors i emprenedores amb una idea de negoci i que vulguin posar-la en marxa i/o empreses constituïdes l’any 2013. Els tres primers classificats tindran a més de dotacions en metàl·lic, bonificacions del preu de l’incubadora, accés gratuït al BIZ360 d’Open Mind Systems i packs de formació i assessorament. La data límit de presentació de projectes és el 16 d’octubre de 2013.

Últims dies per participar a Reus Empresa 2013

Aquests guardons que compten amb la iniciativa de l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Reus, la Universitat Rovira i Virgili, Reus Capital de Negocis SAU, SECOT i REDESSA s’adrecen a persones emprenedores de les comarques de Tarragona amb una idea de negoci i tenen com a objectiu recompensar els tres millors projectes de l’any. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 14 d’octubre de 2013.

IX Premi Emprendedores a la millor idea empresarial

La revista Emprendedores convoca la novena edició del Premi a la millor idea empresarial, amb l’objectiu d’estimular l’esperit emprenedor donant suport al millor projecte per crear una empresa.

Programa d’Emprenedoria Social “la Caixa”

El Programa d’Emprenedoria Social de la Caixa té com a finalitat donar suport als emprenedors i empreses socials en “fase llavor”. Es dirigeix a empreses socials de nova creació o amb un recorregut inferior a 3 anys i a entitats socials amb noves línies de negoci. El programa es presentarà a Barcelona el dijous 3 d’octubre, a les 12 h.

Convocatòria Enterprise 2020

Ocupació i ciutats sostenibles, són els eixos de la nova campanya de Forética que obre la convocatòria a empreses perquè presentin les seves iniciatives en la campanya 2013-2015 de la iniciativa europea Enterprise 2020, una línia d’acció de l’estratègia europea de RSE llançada per la Comissió Europea i liderada per CSR Europe. El termini de presentació estarà obert fins el 8 de novembre.

Les entitats, organitzacions i programes de suport a les persones emprenedores

 


Publicada la Ley de Apoyo a los Emprendedores y a su Internacionalización

El passat dissante 28 de setembre es va publicar al BOE el text definitiu de la Ley de Apoyo a los Emprendedores y a su Internacionalización que estableix mesures com el criteri d’IVA de caixa, l’extensió de la “tarifa plana” a tots els nous autònoms i estableix la nova figura de l’Emprenedor de Responsabilitat Limitada que podrà veure protegida la seva vivenda habitual davant les pèrdues que pugui ocasionar el negoci.

 

25 empreses podran participar al Barcelona Mentoring Program

A partir de setembre, 25 empreses podran rebre l’assessorament i l’acompanyament de directius i empresaris de referència a través de Barcelona Mentoring Program, un programa que vol afavorir la consolidació i el creixement empresarial de les empreses de la ciutat de Barcelona mitjançant l’aportació voluntària d’assessorament i orientació sobre estratègia empresarial per part d’empresaris i directius experimentats, en actiu i amb trajectòria reconeguda.

Pla AraCoop, de suport a la creació d’empreses cooperatives

El Govern de la Generalitat va estudiar en la sessió del Consell Executiu del passat 17 de setembre, el pla AraCoop, un pla de suport a la creació d’empreses cooperatives per al període 2013-2016 que té per objectiu contribuir a que es creïn 1000 noves empreses cooperatives en els propers quatre anys. El Govern va iniciar així mateix el procediment per reformar l’actual Llei de Cooperatives.

D’acord a’article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qés trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L’òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió i l’adreça on la persona interessada pot exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i opoó és Via Laietana, 14, 3r, 8003 Barcelona.

No hay comentarios: