miércoles, 2 de octubre de 2013

# 72
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
Dimarts, 01 d'octubre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors

:: Actualitat

El conseller de Justícia, Germà Gordó, acompanyat del director general de Modernització de l’Administració de Justícia, Xavier Fabregat, va recollir a Madrid el Premi a la Qualitat de la Justícia 2013, atorgat pel Consell General del Poder Judicial en la modalitat «Una justícia més accessible». El Consell va atorgar aquest premi a la Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia pel desenvolupament i implantació del mòdul informàtic de presentació telemàtica de demandes i escrits de la jurisdicció civil.

Durant la seva intervenció, Germà Gordó va manifestar que la voluntat del Departament és completar la implantació de l’expedient judicial electrònic a Catalunya a finals de 2014.

Més informació
El Departament de Justícia va posar en funcionament un jutjat de reforç transversal per als jutjats de primera instància de Mataró, per pal·liar la gran quantitat d’assumptes de caire econòmic que assumeixen aquests òrgans judicials i, d’aquesta manera, oferir als ciutadans que s’hi adrecen una resposta àgil davant d’un problema social, econòmic i jurídic de gran transcendència. Es tracta d’una mesura excepcional, que té una durada de sis mesos prorrogables.

D’acord amb la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s’ha decidit que el nou Jutjat tracti sobre els assumptes judicials relacionats amb les participacions preferents, deute subordinat i productes financers derivats de l'antiga Caixa Laietana.

Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Miguel Collado, van signar la pròrroga del Conveni de col·laboració entre el CGPJ i l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Justícia, en matèria de formació continuada de magistrats i jutges amb destinació als òrgans judicials de Catalunya.

L’objectiu del programa de formació és propiciar un espai d’estudi i discussió entre els professionals de la judicatura i fomentar l’anàlisi i el debat en temes de clara incidència en la pràctica judicial, bé perquè poden interessar pels seus aspectes innovadors i controvertits, o bé perquè estan relacionats amb la problemàtica que comporta la pràctica professional.

Més informació
La directora del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Elisabeth Abad, i la gerent del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques, Mercedes Polo, van signar un acord que permetrà que els interns de les presons catalanes que forma el CIRE facin cursos i obtinguin l’acreditació oficial en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals, imprescindible per accedir al mercat laboral del sector de la construcció i la reforma d’habitatges.

Més informació
El Departament de Justícia va reconèixer, amb el lliurament d’una seixantena de distincions, la tasca de professionals, entitats, associacions, institucions i empreses que al llarg del darrer any han destacat per la seva eficàcia i la seva implicació tant amb els serveis penitenciaris com amb la resta del sistema d’execució penal de Catalunya. Aquest reconeixement es va dur a terme durant l’acte de celebració de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de les institucions penitenciàries.

Més informació
El Departament de Justícia va posar en funcionament, en unes noves dependències situades a la planta baixa dels jutjats de l’avinguda Ramon Folch, 4-6, el Jutjat d’Instrucció en funció de guàrdia, com a primer pas de la reordenació dels jutjats que hi estan allotjats, amb l’objectiu d’implementar totalment l’oficina judicial a Girona.

Amb aquesta actuació, Girona comptarà amb unes dependències específiques per a tot el personal, el jutge, el secretari, el fiscal i el forense, que permetran que el Jutjat de Guàrdia dugui a terme les seves funcions amb totes les garanties. Així mateix, com en altres partits judicials, s’aconsegueix incrementar la seguretat de l’edifici judicial i millorar l’atenció al públic i als operadors jurídics i, alhora, facilitar la tasca del personal que hi treballa.

Més informació
El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) ha presentat al saló Expohogar la nova aposta dels productes Made in CIRE per a la temporada tardor-hivern, que s'han pogut veure al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona entre el 27 i el 30 de setembre. Aquesta temporada la col·lecció «Colors Farcell» s’amplia amb nous productes pensats per als nens, els executius i la pluja.

Aquestes creacions tenen per objectiu donar visibilitat i prestigi a la feina que realitzen els interns als tallers productius de les presons catalanes.

Més informació
El proper 15 d’octubre, a les 17 hores, tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada una nova sessió d’investigació en què es tractarà la intervenció en el marc de l’execució de mesures penals en la comunitat.

S’hi presentarà la recerca Anàlisi de la motivació al canvi en subjectes que han realitzat un programa formatiu en violència domèstica, que analitza quines són les motivacions d’un grup d’individus que participen en aquests programes com a mesura penal, i l’estudi Les mesures penals alternatives a Catalunya: una aproximació a la millora de la resiliència del delegat d’execució de mesures, en el qual s’analitza la figura del delegat d’execució de mesures penals en la comunitat.

Per assistir-hi, cal que formalitzeu la inscripció en línia abans del 13 d’octubre.

Més informació
Amunt

No hay comentarios: