Agenda |
Etiquetatge segons el nou reglament 1169/2011. DAAM. Vic, 8 i 15 d'octubre
Legislació alimentària. DAAM. Tàrrega, el dies 15, 16, 21 i 23 d’octubre
Vigilància en Salut Pública: cada dia i en tot moment. Treballem junts per millorar el futur. ASPCAT. Barcelona, 24 d'octubre
La Seguridad Alimentaria en Momentos de Crisis. SESAL. Madrid, 24-25 d'octubre
XII workshop sobre mètodes ràpids i automatització en microbiologia alimentària. UAB. Barcelona, 26-29 de novembre
|
|
|
Legislació |
Autorització de tres noves declaracions de propietats saludables en els aliments
Ampliació d'ús dels edulcorants : E 950, E952, E 954, E955, E 959 i E 960 en determinades fruites i hortalisses per untar de valor energètic reduït
|
|
|
|
|
|
Acord per promoure la seguretat alimentària en la distribució d'aliments a persones en risc d'exclusió social
El Departament de Salut, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Fundació Banc dels Aliments signen un conveni de col·laboració.
|
|
|
Recomanacions del Canal Salut per prevenir intoxicacions causades pel consum de bolets tòxics
Els bolets són ingredients imprescindibles en la preparació de molts plats de la gastronomia catalana, però la flora micològica de Catalunya inclou també espècies tòxiques, algunes de molt perilloses.
|
El que cal saber del peix
|
Consells de Seguretat Alimentària per a la Gent Gran
L’Agència de Salut Pública de Catalunya se suma a la celebració del dia internacional per a la gent gran.
|
|
|
Requisits per elaborar i presentar informes sobre els estudis en humans en què es fonamenten les declaracions saludables
El proper 20 de novembre l’EFSA organitza una reunió tècnica sobre la presentació dels estudis en humans que donen fonament científic a les declaracions de propietats saludables.
|
|
|
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a establiments elaboradors i comercialitzadors de complements alimentosos
Aquesta guia ha estat reconeguda oficialment per les autoritats catalanes en matèria de seguretat alimentària.
|
|
|
Presentació de la guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris
El passat 26 de setembre, en el marc de la 59a Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida, es va organitzar una jornada tècnica sobre la venda de proximitat i la seguretat alimentària en la qual es va presentar la “Guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris”.
Aquesta guia és una iniciativa conjunta del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) del Departament de Salut. La jornada va ser inaugurada pel Hble. Sr. Josep Maria Pelegrí, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
|
Seminari d'Auditories dels controls oficials
El passat 19 i 20 de setembre l'AESAN va organitzar aquest seminari amb la participació dels responsables d’auditories de les CCAA, del MSSI, MAGRAMA, d’AESAN i d’Alemanya, Itàlia, Bèlgica i Holanda.
|
|
|
Lliurament del Premi UB - Ferran Adrià amb Gallina Blanca al campus de l'Alimentació
Els premis tenen com a objectiu promoure entre els joves estudiants de batxillerat de Catalunya l’interès pels estudis sobre les ciències i les tecnologies de l’alimentació, la nutrició, la cuina i la gastronomia.
|
|
|
Panellets sense llet, sense ou i sense gluten
|
Receptes contra el malbaratament d'aliments: Brous
Sovint creiem que hi ha parts dels aliments que no són útils, però en alguns casos ens poden servir, per exemple, per fer brous.
Nova recepta (PDF, 144 kB) contra el malbaratament d'aliments de la Fundació Alícia.
|
|
|
Què són les declaracions de propietats saludables i com s'avaluen?
Vídeo de la sèrie "Understanding Science" de l'EFSA (en anglès)
|
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario