domingo, 6 de octubre de 2013

Infoacsa #96


Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#96
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Setembre 2013
Agenda
Etiquetatge segons el nou reglament 1169/2011. DAAM. Vic, 8 i 15 d'octubre

Legislació alimentària. DAAM. Tàrrega, el dies 15, 16, 21 i 23 d’octubre

Vigilància en Salut Pública: cada dia i en tot moment. Treballem junts per millorar el futur. ASPCAT. Barcelona, 24 d'octubre

La Seguridad Alimentaria en Momentos de Crisis. SESAL. Madrid, 24-25 d'octubre

XII workshop sobre mètodes ràpids i automatització en microbiologia alimentària. UAB. Barcelona, 26-29 de novembre

Legislació
Autorització de tres noves declaracions de propietats saludables en els aliments

Ampliació d'ús dels edulcorants : E 950, E952, E 954, E955, E 959 i E 960 en determinades fruites i hortalisses per untar de valor energètic reduït
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Notícies de l'Agència

Acord per promoure la seguretat alimentària en la distribució d'aliments a persones en risc d'exclusió social

El Departament de Salut, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Fundació Banc dels Aliments signen un conveni de col·laboració.

Consells per als consumidors

Recomanacions del Canal Salut per prevenir intoxicacions causades pel consum de bolets tòxics

Recomanacions del Canal Salut per prevenir intoxicacions causades pel consum de bolets tòxics

Els bolets són ingredients imprescindibles en la preparació de molts plats de la gastronomia catalana, però la flora micològica de Catalunya inclou també espècies tòxiques, algunes de molt perilloses.
El que cal saber del peix

El que cal saber del peix


Consells de Seguretat Alimentària per a la Gent Gran

L’Agència de Salut Pública de Catalunya se suma a la celebració del dia internacional per a la gent gran.

Informes científics

Requisits per elaborar i presentar informes sobre els estudis en humans en què es fonamenten les declaracions saludables

El proper 20 de novembre l’EFSA organitza una reunió tècnica sobre la presentació dels estudis en humans que donen fonament científic a les declaracions de propietats saludables.

Publicacions

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a establiments elaboradors i comercialitzadors de complements alimentosos

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a establiments elaboradors i comercialitzadors de complements alimentosos

Aquesta guia ha estat reconeguda oficialment per les autoritats catalanes en matèria de seguretat alimentària.

Documentació de jornades

Presentació de la guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris

El passat 26 de setembre, en el marc de la 59a Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida, es va organitzar una jornada tècnica sobre la venda de proximitat i la seguretat alimentària en la qual es va presentar la “Guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris”.
Aquesta guia és una iniciativa conjunta del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) del Departament de Salut. La jornada va ser inaugurada pel Hble. Sr. Josep Maria Pelegrí, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Seminari d'Auditories dels controls oficials

El passat 19 i 20 de setembre l'AESAN va organitzar aquest seminari amb la participació dels responsables d’auditories de les CCAA, del MSSI, MAGRAMA, d’AESAN i d’Alemanya, Itàlia, Bèlgica i Holanda.

Beques i premis

Lliurament del Premi UB - Ferran Adrià amb Gallina Blanca al campus de l'Alimentació

Els premis tenen com a objectiu promoure entre els joves estudiants de batxillerat de Catalunya l’interès pels estudis sobre les ciències i les tecnologies de l’alimentació, la nutrició, la cuina i la gastronomia.

Les receptes d'Alícia

Panellets sense llet, sense ou i sense gluten

Panellets sense llet, sense ou i sense gluten

La recepta d'Alícia d'octubre (PDF, 132 kB) és apta per a l·lèrgics a la llet, a l'ou i per a persones celíaques.


Receptes contra el malbaratament d'aliments: Brous

Sovint creiem que hi ha parts dels aliments que no són útils, però en alguns casos ens poden servir, per exemple, per fer brous.
Nova recepta (PDF, 144 kB) contra el malbaratament d'aliments de la Fundació Alícia.

Vídeos

Què són les declaracions de propietats saludables i com s'avaluen?

Què són les declaracions de propietats saludables i com s'avaluen?

Vídeo de la sèrie "Understanding Science" de l'EFSA (en anglès)
ISSN: 2013-3316
DL B. 24467-2012
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

No hay comentarios: