miércoles, 16 de octubre de 2013

#099
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
15 d'octubre de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Aneu amb compte amb les altes no sol·licitades. No faciliteu dades personals ni bancàries, si no voleu contractar un nou servei.
Sumari
  • Consum a Twitter

    Consum a Facebook

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge codi de consum
Els dies 19 i 20 d'octubre l'Agència Catalana del Consum participarà en la 17a edició de la Festa dels Súpers, on els seguidors del Club Súper3 podran gaudir d'activitats de tot tipus, com ara concerts, gimcanes, tallers, cercaviles, concursos, esports, teatre o balls. L'ACC oferirà activitats i tallers per donar a conèixer quins són els drets i deures de les persones consumidores i com exercir-los. La festa tindrà lloc dissabte, de 10 a 19h, i diumenge, de 10 a 18h, a l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc.

El 2 d'octubre, el director de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Sr. Alfons Conesa, va oferir una conferència sobre els aspectes bàsics de la Llei del Codi de Consum de Catalunya a la Universitat Politècnica de Catalunya. El Codi de Consum, que fou aprovat pel Ple del Parlament el 30 de juny de 2010 i va entrar en vigor el 23 d'agost de 2010, ha ampliat, actualitzat i millorat els drets de les persones consumidores al nostre país i l’ha dotat, en l'àmbit del consum, d'un marc jurídic complet que vol esdevenir model de referència en molts sectors de l'activitat econòmica.

imatge
El patinet d'alumini de la marca Playtive, model 78984, de color blau i verd i comercialitzat per Lidl Supermercats, s'ha retirat del mercat per insegur.
També s'ha retirat un matamosquits elèctric amb forma de raqueta de tenis, amb codi de barres 8411060513331, per risc de xoc elèctric i sobreescalfament.
Per últim, s'ha detectat que en alguns vehicles de la marca Honda la unitat "servo" d'assistència al fre fou muntada en una posició incorrecta, la qual cosa podria fer allargar la distància de frenada. Els vehicles afectats corresponen als anys 2006 i 2007 i l'empresa ofereix la reparació gratuïta del vehicle.

El passat 9 d'octubre, el director de l'Agència Catalana de Consum, Sr. Alfons Conesa, i el subdirector, Sr. Albert Melià, van assistir a la signatura del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Penedès i l'Ajuntament de Calafell, a través del qual l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) s'instal·larà a les noves dependències de la localitat de Calafell. Es preveu que aquesta nova oficina entri en funcionament abans d'acabar l'any.

Amb l'arribada de la tardor, una gran part de la població surt a collir bolets als boscos. Els bolets són ingredients imprescindibles en la preparació de molts plats de la gastronomia catalana, però la flora micològica de Catalunya inclou també espècies tòxiques, algunes de molt perilloses. El criteri bàsic per evitar una intoxicació per la ingestió de bolets tòxics és consumir únicament aquells que se sap amb tota certesa de quina espècie són. Si es té algun dubte a l'hora d'identificar-los, rebutgeu-los.

:: Destaquem

Vídeo sobre les revisions del gas natural i el gas butà


Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: