viernes, 1 de noviembre de 2013

#0304
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 31 d'octubre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: l’any 2010, aproximadament 25 milions de persones participaven en tasques agràries a la UE.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
El porcí d’engreix continua a la baixa per setena setmana consecutiva i el garrí (20 kg) segueix sense canvis. En el sector boví, petit descens del vedell creuat i estabilitat en la resta. En referència a l’oví, s'ha produït un descens general en el sector. Pel que fa als sectors agrícoles, el mercat de cereals es presenta alcista aquesta setmana; en fruita fresca, els preus disminueixen a excepció de la pera Blanquilla, i, en fruita seca, augmenten els preus de les tres varietats d’ametlla.
L'indicador de la setmana 43 disminueix, lleugerament (-0,68 p.p.), respecte de la setmana passada a causa d’una nova baixada de preus, tot i que segueix per sobre de la mitjana (151,30 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (19,93 p.p.). 
Evolució positiva de l'indicador ISC durant el mes d'agost de 2013, respecte del mes de juliol, de tots els sectors: boví d'engreix (9,97 punts percentuals (p.p.)), conill (3,26 p.p.), llet (5,23 p.p.) i pollastre d'engreix (45,81 p.p.). Tots els sectors, excepte el de la llet, tenen valors per sobre de la mitjana: boví d'engreix (119,04 p.p.), conill (121,58 p.p.), llet (43,38 p.p.) i pollastre d'engreix (165,41 p.p.). Pel que fa a l'indicador ISC del mes d'agost de 2013 respecte del mateix període de l'any anterior, tots els sectors mostren una variació anual positiva: boví d'engreix (51,80 p.p.), conill (31,94 p.p.), llet (44,55 p.p.) i pollastre d'engreix (69,29 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
El mes d'agost els cereals continuen amb la seva tendència baixista; els adobs es mantenen i els pinsos tornen a baixar. I les cotitzacions de l'energia es mantenen més o menys estables.
El mes d’agost, la variació interanual de l’índex general ha estat del 8,9% amb una nova disminució respecte dels mesos anteriors. Tots dos sectors, agrícola i ramader, mostren taxes de signe positiu amb un 18,8% i un 4,2%, respectivament.
Amunt
 

:: Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la llet de Catalunya
Mentre el preu de la llet ha augmentat lleugerament aquest mes de setembre, en comparació amb el mes anterior, el de la carn de vedella s’ha mantingut constant en totes les categories, excepte en el cas de la vedella creuada de 241-270 kg, el preu de la qual ha augmentat lleugerament al setembre respecte del registrat al mes d’agost. Pel que fa als costos de producció, en el cas del boví de llet, tots els preus dels inputs del mes de setembre augmenten respecte dels del mes d’agost, excepte la palla de cereals, que disminueix un 2,8%. En el cas del boví de carn, tots els preus dels inputs en aquest mes de setembre disminueixen respecte dels del mes d’agost, excepte el lactoreemplaçant, que augmenta un 6,2%. En comerç internacional, d’agost a setembre, disminueix la taxa de cobertura en el cas de la llet i dels productes lactis i augmenta en el cas dels productes derivats del boví de carn. I, pel que fa a les dades de consum, respecte de les dades registrades al mateix període de l’any 2012, augmenta el consum de llet líquida i derivats lactis i disminueix el consum de carn de vedella i anoll.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 43.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
L'índex de Preus de Productes Industrials ha disminuït un 0,2% interanual a Catalunya en el mes de setembre de 2013. Per grans sectors industrials, els béns de consum i l'energia creixen un 0,6% i un 3,1%, respectivament, mentre que disminueixen els béns intermedis (-1,2%) i els d'equipament (-1%).
Espanya
Les previsions de producció d’oli per a la campanya 2013/14 a Andalusia apunten a una pujada del 32% respecte de la campanya anterior
Europa
Les explotacions agràries a la UE van disminuir entre els anys 2005-2010, exceptuant Irlanda i Malta, on van augmentar. L'any 2010, el 97% de les explotacions eren de caire familiar, i només un 26% eren de caire empresarial.
L'any 2012, els boscos i altres superfícies forestals ocupaven al voltant del 40% de la superfície total de la UE, i un 5% era ocupat per edificis, carreteres i xarxes ferroviàries.
L’agost de 2013, la recollida làctia francesa va augmentar un 3,1% respecte del mateix mes de l’any anterior.
Món
Espanya segueix sent el principal productor de blat de moro genèticament modificat de la Unió Europea amb 136.962 hectàrees plantades l'any 2013, seguida per Portugal amb 8.171 hectàrees. A Espanya, la superfície sembrada amb blat de moro transgènic va créixer un 17% en comparació amb l'any anterior, cosa que va compensar el 12 per cent de disminució registrat a Portugal.

No hay comentarios: