miércoles, 13 de noviembre de 2013

# 97 Infoacsa


Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#97
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Octubre 2013
Agenda
Millorar la legislació per augmentar la seguretat alimentària. La veterinària en un entorn de canvi. COVB/ASPCAT. Barcelona, 8 de novembre

ExpAliments 2013: gastronomia, ciència i creativitat. Santa Coloma de Gramenet, 9 de novembre

El rol de l'escola en la lluita contra el malbaratament alimentari. Barcelona, 21 de novembre

Gran recapte d'aliments. Banc dels Aliments. Barcelona, 29 i 30 de novembre

Legislació
Condicions d'ús de la melatonina en complements alimentaris

Incorporació dels nous requisits de composició per als sucs de fruita i altres productes similars

Modificacions de la llista de substàncies aromatitzants

Nou criteri microbiològic de la histamina en productes de la pesca

Nova declaració de propietats saludables en els aliments: Els hidrats de carboni contribueixen a mantenir una funció cerebral normal.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Alertes sobre al·lergògens alimentaris

Retirada del mercat de 5 productes per irregularitats en l'etiquetatge

S'han retirat del mercat cinc productes per presència d'al·lèrgens no declarats en l'etiqueta

Notícies de l'Agència

S'incorporen nous experts a la xarxa d'experts externs de l'ACSA

El Secretari General de l’ASPCAT ha nomenat cinc nous experts externs de l'ACSA

Consells per als consumidors

Dia internacional de l'ou

Dia internacional de l'ou

L'11 d'octubre es va celebrar el dia internacional de l'ou.
Consulteu els nostres consells per a la preparació d'aliments amb ou!

Recomanacions per a la Festa islàmica del Sacrifici

Amb motiu de la Festa del Sacrifici del passat 15 d'octubre, l'Agència de Salut Pública de Catalunya va voler recordar a la comunitat islàmica les condicions que permeten que es garanteixi la seguretat dels productes consumits en família tot seguint la tradició.

Informes científics

Tecnologies emergents: Situació actual de les tecnologies òmiques i aplicacions potencials en els aliments i pinsos

Nova metodologia i tecnologia que serveix per millorar l'avaluació de riscos d’aliments i pinsos.

Total Diet Study-Exposure

La Unió Europea harmonitza la metodologia per l’avaluació de riscos de la exposició dietètica

Publicacions

Consells de seguretat alimentària per a la preparació de biberons

Consells de seguretat alimentària per a la preparació de biberons

Fulletó destinat als consumidors i fitxa per als professionals sanitaris

Guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris

Guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris

Aquesta guia ha estat reconeguda oficialment per les autoritats catalanes en matèria de seguretat alimentària.
La vigilància i el control de medicaments veterinaris i els seus residus en animals i aliments d'origen animal a Catalunya 2011-2012

La vigilància i el control de medicaments veterinaris i els seus residus en animals i aliments d'origen animal a Catalunya 2011-2012

Els resultats de la vigilància i el control dels medicaments veterinaris o de les utilitzades amb acció farmacològica i els seus residus, els anys 2011 i 2012, superen el 99,8% de conformitat.
Accés al document (PDF 680 kB)
La seguretat alimentària en l'aigua envasada

La seguretat alimentària en l'aigua envasada

Presentació del document d'autocontrol.


ACSA brief

La resistència antimicrobiana


Butlletí acsa brief setembre/octubre

Documentació de jornades

Jornada sobre transparència en l'avaluació del risc organitzada per EFSA

El passat dia 3 d'octubre es va celebrar a Parma aquesta jornada per debatre com hauria de ser la seva política de transparència per ser útil al públic i a la indústria alimentària

Beques i premis

Convocatòria premis NAOS 2013

Aquests premis pretenen impulsar la prevenció de l'obesitat i altres malalties cròniques derivades, a través d'una alimentació saludable i la pràctica regular d'activitat física. Presentació de les sol·licituds fins al 20 desembre 2013.


Jornades destacades

Dia Mundial de l'Alimentació

El dia 16 d'octubre es va celebrar el Dia Mundial de l’Alimentació, que aquest any recau sobre els "Sistemes alimentaris sostenibles per a la seguretat alimentària i la nutrició"

Les receptes d'Alícia

Pastís de moniato al microones sense gluten i sense llet

Pastís de moniato al microones sense gluten i sense llet

La recepta d'Alícia d'aquest mes d'octubre és apta per a persones celíaques i per a al·lèrgics a l'ou i a la llet.

Vídeos

Durant l'embaràs aliments segurs més que mai!

Durant l'embaràs aliments segurs més que mai!

Una alimentació saludable contribuirà a un bon desenvolupament del fetus.

ISSN: 2013-3316
DL B. 24467-2012
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

No hay comentarios: