jueves, 21 de noviembre de 2013


#0307
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 21 de novembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: 1 de cada 3 persones en el món treballa en l’agricultura.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
Durant el mes de setembre, els lliuraments de llet crua a Catalunya van incrementar un 3,6% (1.724 milers de kg) en relació amb el mateix període de l'any anterior. Pel que fa als lliuraments acumulats del gener al setembre, són lleugerament superiors als de l'any anterior (0,41%, 2.041 milers de kg).
En el període gener-setembre, la producció acumulada de pollets d'1 dia de pollastres d‘engreix ha disminuït, en relació amb el mateix període de l'any anterior, un 2,8% (3.953 milers de caps menys).
Continua la situació de les últimes setmanes en el sector porcí. En boví, l’augment de la demanda dels creuats en fa augmentar el preu; l’oví augmenta lleugerament. Pel que fa al sector avícola: augmenta la cotització del pollastre groc i també alguna categoria dels ous; es manté l’estabilitat en el conill. En cereals, cal destacar l’augment de 20 €/t de la farina de soja 47%. En referència a la fruita fresca i la fruita seca, no han variat els preus respecte de la setmana anterior.
Torna a disminuir el preu i l'indicador ISC de la setmana 46 respecte del de la setmana passada (-1,15 p.p.), tot i que es manté per sobre de la mitjana (130,12 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (15,33 p.p.).
S’han actualitzat les dades mensuals de la situació dels embassaments a Catalunya.
 
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 46.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Durant el mes de novembre, totes les varietats de pera s'han acabat de recol•lectar, i la majoria de les varietats de poma; només en resta el grup varietal Pink Lady i similars, que es troba en plena recol•lecció.
La tònica general de mercat, tant de les vendes com de la demanda, és la tranquil•litat i la moderació, tal com marca l'època de l'any; com a conseqüència, els preus es mantenen estables.
Les existències de poma i pera a 31 d’octubre varen ser molt superiors a les de l’any anterior, un 21% i 48%, respectivament. Aquest diferencial és resultat de la baixa collita de l’any anterior a causa de les pedregades de l’estiu.
Fins al 31 d’octubre, s’han destinat a distribució gratuïta a Catalunya un total de 72,35 t de poma,143,89 t de pera, 951,443 t de préssec i 1.549,16 t de nectarina. En cítrics, el volum total acumulat ha estat de 1.236,08 t.
En referència al comerç exterior de Catalunya fins al mes d’agost de 2013 en relació amb el mateix període de 2012: tant en poma com en pera, les exportacions són inferiors i les importacions, superiors; en préssec, tant les exportacions com les importacions són superiors; i, en nectarina, les exportacions són superiors i les importacions inferiors.
El primer preu percebut pel pagès de préssec de l’any 2013 correspon al mes de maig, preu que ha anat disminuint progressivament fins al mes d’agost, en què ha arribat als 45,15 €/100 kg. Al maig, apareix també el preu percebut pel pagès de la cirera i de l’albercoc: el preu ha anat fluctuat i al juliol s’ha situat als 184,77 €/100 kg i als 90,63 €/100 kg, respectivament. Durant el mes de juny, s’ha pagat el primer preu de la pruna, que a l’agost s’ha situat als 89,19 €/kg.
S’ha publicat els indicadors corresponents a la setmana 45.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
Per sectors, l’any 2012 ve marcat per la contracció del sector primari (-8%), la millora de les branques energètiques i extractives (3%) i les davallades a les produccions típicament manufactureres (-1,7%), als serveis col•lectius (-0,8%) i als privats (-0,4%) i, finalment, per la continuïtat de la contracció de la construcció (-7,5%), amb força reduccions a l’obra pública.
L'IPC decreix un 0,1% interanual a Catalunya a l'octubre de 2013. Els grups més inflacionistes han estat les begudes alcohòliques i el tabac (5,9%), seguits d'aliments i begudes no alcohòliques (1,5%). Contràriament, les baixades més intenses, les registren les comunicacions (−7,5%) i la medicina (−4,2%).
L’Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Tarragonès són les comarques catalanes que van registrar un descens de la renda per habitant més elevat, a l’entorn del 5%, l’any 2010. La Val d'Aran continua sent la comarca amb una renda per habitant més alta (19.200 euros) i supera en un 14% la mitjana catalana (16.900 euros).
Europa
Per primera vegada en cinc anys, el maig d’enguany, els efectius de vaques lleteres no han disminuït a França.
El rendiment mitjà de llet per vaca va variar considerablement entre els estats membres de la UE l’any 2011. El rendiment va ser més alt a Espanya, Finlàndia, Suècia i Dinamarca, mentre que el més baix es va donar a Romania, Bulgària i Croàcia.
Món
Darreres xifres agropecuàries en un format molt gràfic. Entre d’altres, veiem que les aus de corral constitueixen el 80% de la producció animal mundial.
Amunt

No hay comentarios: