viernes, 8 de noviembre de 2013

Flash TicSalut


TicSalut
Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


NOVEMBRE DE 2013

#62

Tots els números

Per què cal plantejar-se l’homologació de dispositius, sistemes o serveis TIC en el sector salut?

L’homologació és un segell de qualitat: permet reduir costos, garanteix l’aplicació d’estàndards i dóna confiança a l’usuari, tant sobre el producte sanitari homologat com sobre el proveïdor TIC que l’ofereix. L’entitat responsable de proporcionar aquest servei a Catalunya és l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat (OFTSI) de la Fundació TicSalut, delegada del Departament de Salut per dur a terme aquest procés. L’OFTSI s’encarrega d’ajudar en tot moment a les empreses i valida que el sistema, dispositiu o servei avaluat compleixi amb els requeriments definits per al seu domini. Com a novetat, ja està disponible la documentació del procés per homologar Sistemes d’Informació de Salut Mental (SISM).

Dr. García Cuyàs: “La coordinació entre els diferents nivells assistencials és un repte, però les TIC ens ajudaran”

“Disposem de moltes eines TIC, i ara ens toca ser imaginatius i buscar models", ha afirmat el Coordinador General de les TIC del Departament de Salut i Director de TicSalut a la darrera sessió tècnica del FòrumCIS.

Big data i xarxes socials sobre salut per millorar la medicina

Les macrodades -o big data- extretes d’històries clíniques electròniques, laboratoris, sistemes de radiologia, anotacions dels metges o, fins i tot, les xarxes socials representen avui en dia un recurs valuós per obtenir informació complementària per millorar l’atenció sanitària.

Entrevista


Nou president del Fòrum Català d’Informació i Salut (FòrumCIS)
Entrevista al Dr. Isidre Fàbregues
Llicenciat i doctor en Medicina i Cirurgia i, a més, enginyer superior en Informàtica i màster en Gestió Pública, el Dr. Isidre Fàbregues és el nou president del FòrumCIS, una associació al voltant de la qual s’ha creat un espai real i virtual de participació activa de professionals que aposten per les TIC per a la millora de la salut dels ciutadans. El Dr. Fàbregues ha treballat a nivell directiu en sistemes d’informació hospitalaris, com el de la Vall d’Hebron i l’Institut Català d’Oncologia. A més, és tutor i consultor de diferents màsters de l’Àrea de Salut de la UOC i, en l’actualitat, és soci-director de Pragma Solucions.
  • IDigital

    Millora de la competitivitat de les empreses TIC catalanes
  • HealthITForum

    Espai de debat per a directius i professionals
  • Infermera Virtual

    Portal de Salut del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona

No hay comentarios: