viernes, 8 de noviembre de 2013


#0305
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 07 de novembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: La producció de carn porcina (gener-agost) ha augmentat un 2,5% respecte de l’any 2012.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
S’actualitzen les dades de consum de les llars catalanes fins al mes d'agost.
Les darreres dades disponibles de sacrifici de bestiar en escorxador mostren, en el període gener-agost i en relació amb el mateix període de l’any anterior, un augment de la producció de carn de porc (2,5%) i descensos en la resta d’espècies: cabrum (-34,0%), oví (-13,9%), conills (-1,4%) i boví (-0,1%).
El porcí d’engreix continua el comportament baixista de les setmanes anteriors i el garrí (20 kg) no mou fitxa. Els sectors de l’oví i el boví repeteixen preus respecte de la setmana anterior. Pel que fa al sector de l’aviram, baixa el preu del pollastre groc i de la gallina pesant. Lleuger augment en totes les categories dels ous. En referència als sectors agrícoles: en cereals, augmenten les cotitzacions; en el sector de la fruita dolça, les cotitzacions repeteixen a excepció de la pera Conference, la qual disminueix, i, pel que fa a la fruita seca, augmenten les cotitzacions de les varietats d’ametlla Marcona i Llargueta, i disminueix la Comuna.
Una nova baixada de preus fa que l'indicador de la setmana 44 torni a disminuir respecte del de la setmana passada (-7,47 p.p.), tot i que segueix per sobre de la mitjana (143,21 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (13,49 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
Durant l’octubre, ha continuat baixant el Preu del pinso (-11 €/t) i el Cost de producció (-3 ct€/kg), que se situa en 113 ct€/kg, molt per sota dels màxims de finals de l’any 2012 i començaments de 2013.
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 44.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
S’han publicat els indicadors corresponents a la setmana 43. 
S’han publicat les dades de consum del mes de setembre. 
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
El volum de negoci generat per les empreses de comerç a l'engròs de Catalunya va augmentar un 0,7% interanual l’any 2011. Dins el nostre àmbit, un exemple d’aquest creixement és el volum de negocis del sector dels cereals, les llavors i els aliments per al bestiar que l’any 2010 va ser de 2.149.178 milers d’euros, i que l’any 2011 va arribar a 2.239.545.
La productivitat de l’economia catalana va créixer un 0,9% l’any 2012. Aquesta dada s’extreu del càlcul que per primera vegada realitzen l’Idescat i el Departament d’Economia i Coneixement seguint la metodologia del Sistema Europeu de Comptes Nacionals i Regionals, que permet descompondre el creixement del PIB real en l’aportació del factor treball, del factor capital i de la productivitat total dels factors.
Espanya
El MAGRAMA ha publicat les dades del consum agrícola de diferents tipus de fertilitzants inorgànics en els mesos d’abril, maig i juny de 2013.
Europa
Es tracta d’una publicació en línia. És la primera d’una nova sèrie anual que té com a objectiu visualitzar en forma d’estadístiques l’aplicació de les polítiques europees en el marc de l’estratègia europea 2020.
A finals de setembre d’enguany, els estocs són un 2% inferiors als del mateix període de l’any anterior.
Món
Itàlia és el segon major productor d'avellanes al món per davant dels Estats Units, però darrere de Turquia. Els productors d'avellanes italians han millorat cada vegada més les seves tècniques de producció (reg, fertilització, ús de plaguicides), i la mecanització. La producció d’avellana per a la campanya 2013 es preveu molt bona i de qualitat excel•lent.
Grècia és el tercer major productor d'ametlles a la UE-28, després d'Espanya i Itàlia. El consum de fruits secs a Grècia és el més alt de la UE i un dels més alts del món. Els Estats Units són el principal proveïdor d'ametlles del mercat grec, i representen el 60% de les importacions totals. Espanya també és un subministrador prou important, ja que representa el 30,7% de les importacions totals d’ametlles.
Itàlia és el major productor de préssec i nectarina a la UE-28 i el segon al món després de la Xina. Es pronostica que per a la campanya 2013/14 la producció de préssec i nectarina disminueixi un 6,3% respecte de l'any anterior, amb un descens del 5,7 per cent per als préssecs i un 5,8% per a les nectarines. La producció d'albercoc d'Itàlia es preveu que disminueixi un 36,5% en comparació amb l'anterior exercici a causa de les fortes pluges durant el període de floració.
Es preveu que durant la campanya 2013/14 la producció de préssec i nectarina caurà un 32% respecte de l’any anterior, amb un 24% per cent de disminució per als préssecs i un 29% de disminució per a les nectarines.
Segons l'Associació Italiana d'Enòlegs, la producció de vi d'Itàlia de 2013 s'espera que arribi als 44,5 milions d’hectolitres, un 8% més que la campanya anterior. Itàlia podria esdevenir el major productor l’any 2013. Els Estats Units han continuat sent la principal destinació del vi italià durant els 6 primers mesos d’enguany.
Amunt

No hay comentarios: