viernes, 1 de noviembre de 2013

# 169
Butlletí
Per estar al dia dels temes que t'interessen!
Dijous, 31 d'octubre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors

Sumari

  • Jove.cat
 

:: No t'ho perdis!

La manera d’estudiar està canviant?
Autora: starlights_
L’impacte de les noves tecnologies a les nostres vides és constant, en la mesura que envaeixen i alteren qualsevol de les nostres activitats diàries. I com a estudiants, també assistim als inicis d’una nova manera d’estudiar on el full de paper i el bolígraf tenen els dies comptats.
Amunt
 

:: Actualitat

Del boca-orella a la difusió audiovisual. Aquest és un dels mètodes més nous per a la promoció d’un llibre. Ara, a més, aquestes recomanacions poden tenir premi en el primer Concurs de booktrailers per a joves, de 14 a 18 anys. I què és un booktrailer? Es tracta d’un petit vídeo publicitari que serveix per a presentar de manera atractiva un títol i incitar a la seva lectura. La tècnica amb què el gravis és indiferent: només cal que sigui curt, impactant i de qualitat.
“Acaparar? No gràcies. El desafiament de la fam al món” és el lema del V Concurs de clipmetratges ‘El teu punt de vista pot canviar el món’, que organitza Mans Unides. Es tracta d’una iniciativa que et convida a prendre consciència d’una realitat absolutament injusta: a la Terra es produeix una quantitat de menjar suficient per poder alimentar tota la població que hi vivim, però... 842 milions de persones pateixen fam!
Amunt
 

:: Propostes

La castanyada i Halloween: tradició i modernitat
Autor: Eustaquio Santimano
És tradició que a Catalunya, la vigília de Tots Sants, es mengin castanyes i panellets, i es begui vi dolç. Aquest costum, però, va deixant pas a la celebració del Halloween anglosaxó i altres festes multitudinàries.
Participa en el gran recapte d’aliments
Autor: Banc dels aliments
Sota el lema “Volem donar una bona notícia” torna per cinquena vegada El Gran Recapte de l’ONG Banc dels aliments els dies 29 i 30 de novembre. Es necessiten 15.000 voluntaris/es. Dóna’ns una bona notícia i participa.
Stop phubbing
Autor: Alex Haigh
Una de les pitjors sensacions que pot sentir una persona és la de ser ignorat, notar que no existeix, que és invisible o transparent, malgrat estar envoltat de persones, amics o familiars. Aquesta manca de respecte vers els altres ha deixat de ser un acte que passa entre persones que no “es traguen” per passar a ser un fet quotidià gràcies o per culpa dels telèfons intel·ligents.
Bancs del Temps Escolar (BdTE)
Autor/a: Associació Salut i Família
La societat civil ha estat sempre prou desperta per endegar iniciatives i projectes que facin front a les necessitats i problemes que sorgeixen en cada moment. Fruit d’aquesta capacitat per generar solucions són els Bancs de Temps Escolar, un programa educatiu per intercanviar coneixements i habilitats entre alumnes per tal de millorar els resultats acadèmics.
Pràctiques professionals a l'estranger, saber com ens poden trucar per fer entrevistes de feina, els tràmits necessaris per fer d'au-pair, entre altres són les preguntes més consultades a la Xarxa de Serveis d'Informació Juvenil les últimes setmanes. Te les responem.
Artistes viatgers
Autor: rafaelsoares
T’agrada viatjar? Ets artista i vols descobrir noves experiències? Tens entre 25 i 35 anys? Si contestes de forma afirmativa a aquestes tres preguntes pots presentar la teva candidatura per a obtenir una de les 18 beques per a Artistes UNESCO-Aschberg. L'objectiu d'aquestes beques és oferir noves experiències a joves artistes i ajudar-los a completar la seva formació en d’altres països.
Amunt
 

:: Agenda

No hay comentarios: