jueves, 7 de noviembre de 2013

# 57
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Dimecres, 06 de novembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
El 8 de novembre finalitza el termini de presentació de candidatures per als Premis d'Excel·lència Energètica 2013


 

:: Notícies ICAEN

Fins al 8 de novembre a les 12 h. hi ha temps per presentar candidatures als Premis d’Excel·lència Energètica, que tenen per objecte reconèixer empreses i entitats que hagin dut a terme projectes o actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques.
Fins al mes de desembre, l'Institut Català d'Energia ofereix cursos de conducció eficient per a conductors de vehicles turisme amb la fórmula de co-pagament al 50%, per mitjà de l’empresa ASOCAP, una xarxa d’experts en la formació de conductors. El cost del curs per alumne és de 29,9€ IVA inclòs.
La Generalitat realitza les tasques d’inspecció per garantir la correcció en els procediments i la validesa de la informació d’aquests documents.
El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través del Pla PIMA Aire 2, destina ajuts directes per a l’adquisició de motocicletes i ciclomotors elèctrics, i de bicicletes amb pedaleig assistit per motor elèctric.
L'execució d'algunes de les recomanacions especificades al certificat d'eficiència energètica dels edificis, que impliquen obres per a rehabilitar un habitatge poden rebre un tipus d'IVA reduït.
Actualització de l'evolució dels principals indicadors de l'energia a Catalunya a data 4 d'octubre.
Es publica el recull actualitzat dels preus regulats del sector elèctric i del gas natural (tarifes i tarifes d'accés o peatges), així com els preus màxims de venda de gasos liquats del petroli (propà i butà).
Amunt
 

:: Agenda d'activitats

En aquesta segona edició, el congrés se centrarà en l'aigua com a element de la gestió energètica. En el mateix s'abordarà la relació entre aigua i energia, tant des de la perspectiva de la gestió de les conques i l'aprofitament hidroelèctric convencional, com des de la confluència d'infraestructures o l'eficiència energètica en el seu ús i consum.
Clúster d'eficiència energètica de Catalunya
Les empreses participants en el Grup de Treball de Mobilitat Eficient del CEEC, en col·laboració amb els principals agents clau d’aquest sector, han elaborat un Llibre Blanc que pretén donar respostes als reptes en mobilitat que es presenten a les grans ciutats del segle XXI.
En el marc del Symposium i exhibició internacional del vehicle elèctric (EVS27), l'ICAEN, el CEEC, l'AFME i l'AEDIVE organitzen conjuntament un taller sobre la infraestructura de recàrrega del vehícle elèctric. L'objectiu és exposar i discutir la normativa vigent en l'actualitat i presentar casos práctics de diferents tipus d'instal·lacions.
Amb el missatge “Endolla’t i vine a conèixer el vehicle elèctric”, EXPOelèctric Fórmula-e EVS27 és una iniciativa que busca acostar i familiaritzar el ciutadà amb el vehicle elèctric, així com contribuir a la transformació industrial del sector. L'EXPOelèctric Fórmula-e EVS27 consta de diverses activitats: - EXPOtest Elèctric - e-Col·loquis - Concentració e-nergètica - EV Large Scale Demostration
La finalitat del congrés és facilitar l’assoliment a Catalunya no només del Pla de l’Energia sinó també dels objectius de l’Energy Roadmap 2050 de la Unió Europea sobre dependència, intensitat i eficiència energètica, ús de fonts renovables i reducció d’emissions de gasos efecte hivernacle.
La jornada presentarà temes com la regulació única del sector de l'aigua a Espanya i Catalunya, les novetats en la llei de bases de règim local estatal i catalana, i la millora de l'eficiència energètica dels seveis amb la ISO 50.001, així com la presentació de casos pràctics en un segon bloc.
Amunt

No hay comentarios: