miércoles, 27 de noviembre de 2013

#102
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
26 de novembre de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Tingueu en compte que el preu d'alguns productes s'incrementa pels volts de Nadal.
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha finalitzat el procés d'arbitratges de consum per participacions preferents i deute subordinat de CatalunyaCaixa, que es va iniciar el juliol de 2012, amb 11.410 laudes dictats, tots ells a favor dels reclamants, i un import de 195.574.394 euros retornat als afectats. En total, s'han rebut 25.236 reclamacions i 9.949 consultes relacionades amb aquest àmbit. Davant del volum de reclamacions, l'ACC i la Junta Arbitral de Consum obriran una nova fase d'arbitratge de les reclamacions a partir del proper mes de gener.

Amb aquesta exposició interactiva, l'ACC vol donar a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores explicant quina és l’estructura del consum a Catalunya, un model que actua en favor de la protecció de les persones i que, amb la introducció del Codi de Consum de Catalunya, ha reforçat els seus objectius. La mostra estarà instal·lada al municipi fins al 28 de novembre, a la plaça Sant Domènec, i es pot visitar de 10 a 21h.

imatge
Desconfieu de les visites inesperades d'empreses instal·ladores de gas que vénen al vostre domicili per realitzar la revisió del gas butà o del gas natural, si no heu sol·licitat expressament el seu servei o no han estat notificades per les empreses corresponents. Si no és una empresa de confiança que vosaltres heu contractat prèviament, no obriu la porta de casa vostra. En qualsevol cas, demaneu sempre que s'acreditin com a instal·ladors de gas autoritzats per la Generalitat de Catalunya.

D'una banda, s'ha detectat un defecte en el motor dels vehicles tot terreny de Nissan, model Patrol Y61, fabricats entre el 25 d'agost de 2006 i el 28 de novembre de 2009. Nissan ofereix la reparació gratuïta dels vehicles afectats. D'una altra banda, diversos models de motocicleta de la marca Sym presenten defectes en una peça que podria trencar el motor. La marca també ofereix la reparació gratuïta de les motocicletes afectades.

imatge
L'Agència Catalana del Consum ha rebut la visita d'una delegació de l'organisme Inmetro del Govern federal de Brasil, encarregat de la vigilància del mercat i de la seguretat dels productes. Durant els dies 18, 19 i 20 de novembre, van poder fer visites inspectores conjuntes, relacionades amb la seguretat dels productes, i van conèixer el funcionament de les dues xarxes d'alertes a nivell estatal i europeu, SIRI i Rapex, a través de les quals s’informa dels productes perillosos a les autoritats competents.

:: Destaquem

Recomanacions a l'hora de comprar joguines


Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: