jueves, 14 de noviembre de 2013

#101
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
12 de novembre de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Vigileu amb les altes no sol·licitades! Si no voleu contractar un nou servei, no faciliteu dades personals, ni dades bancàries o de facturació.
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

El director de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Sr. Alfons Conesa, ha participat a la ciutat de Lima (Perú) en el Seminari internacional sobre 'Pràctiques en la retirada del mercat de productes defectuosos: joguines i articles per a nens', organitzat per l'Institut Nacional de Defensa de la Competència i de la Protecció de la Propietat Intel·lectual. L'objectiu primordial del seminari era intercanviar experiències i crear un diàleg sobre pràctiques que promoguin la protecció del consumidor, a través de l'estudi de casos particulars de joguines i productes defectuosos per a infants que han estat retirats del mercat.

El passat 25 d'octubre, l'Honorable conseller d'Empresa i Ocupació i president de l'Agència Catalana del Consum, Felip Puig, i el Superintendent d'Indústria i Comerç, Pablo Felipe Robledo Del Castillo, van signar un Acord de Cooperació Interinstitucional per establir mecanismes de cooperació i col·laboració en matèria de la protecció i promoció dels drets dels consumidors.

L'exposició Consum, punt de trobada, que mostra l'estructura del consum a Catalunya i dóna a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores, estarà instal·lada a Pineda de Mar del 15 al 30 de novembre. La mostra es podrà veure a la sala multi espai de la Biblioteca M. Serra i Moret del carrer Progrés, número 22, de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30h, i els matins de dimarts, dijous, divendres i dissabte, de 10 a 14h.

L'Agència Catalana del Consum ha convocat l'edició 2013-2014 del concurs escolar Consum responsable: Consumir entre pantalles (Consumópolis 9). Consumópolis pretén fomentar la participació dels centres educatius, amb el professorat i l'alumnat, en activitats relacionades amb l'educació del consum, per sensibilitzar els escolars de la importància que té consumir de forma conscient, crítica, solidària i responsable. Podeu inscriure els vostres equips fins al 5 de desembre de 2013.

imatge
S'han alertat motocicletes de les marques Honda i Kawasaki per defectes de fabricació. Es tracta, d'una banda, de les motocicletes de 125 i 150cc de la marca Honda, models SH125i i SH150i, fabricades entre el 7 de juliol 2012 i el 30 de juliol 2013. D'una altra banda, les motocicletes de la marca Kawasaki, models Ninja 300 i Z800. En tots el casos, l'empresa ofereix la reparació gratuïta de la motocicleta.

:: Destaquem

Vídeo amb consells de seguretat per a les instal·lacions de gas


Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: