jueves, 14 de noviembre de 2013

#0306
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 14 de novembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: Les explotacions més grans de 100 hectàrees (el 2,7% de totes les explotacions de la UE) conreaven el 50,2% de totes les terres de conreu a la UE-28, l’any 2010.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
S’actualitzen les dades de consum de les llars catalanes fins al mes de setembre.
S’han actualitzat les dades de comerç agroalimentari de Catalunya amb l’estranger del mes d’agost de 2013.
El porcí d’engreix continua el descens i el garrí (20 kg) suma 7 setmanes fixat als 36 €/unitat. En l’oví, repetició de preus en un escorxador i descensos en l’altre. En el sectors del boví, l’avícola i el conill, sense canvis respecte de la setmana anterior. I en referència als ous, lleuger increment en totes les categories. Pel que fa als sectors agrícoles: en el sector dels cereals no hi ha una tendència clara, i en la fruita fresca i la fruita seca els preus es mantenen respecte de la setmana anterior.
Tot i la baixada de costos de producció, una nova disminució dels preus fa que l'indicador ISC de la setmana 45 torni a disminuir, lleugerament, respecte del de la setmana passada (-0,92 p.p.), tot i que es manté per sobre de la mitjana (141,69 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (17,87 p.p.). 
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 45.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
El final de la campanya del préssec i la nectarina està essent marcat per una demanda feble i preus decreixents. Algunes cadenes europees ja els han tret dels lineals. El bon ritme comercial dels mesos de juny i juliol s'ha complicat posteriorment tot associant-se a l'augment de l'oferta productiva europea, entre altres causes.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
Les exportacions han augmentat un 7,3% interanual a Catalunya a l'agost de 2013, segons dades de l'Agència Estatal d'Administració Tributària. Per destinació econòmica, tots els tipus de béns presenten increments: els de consum un 10,4%, els de capital un 3,4% i els intermedis un 5,9%. Les importacions han disminuït un 4,3% interanual, malgrat l'augment en els béns de consum (2,3%) i en els de capital (8,8%).
Espanya
La tendència a l’alça en producció de llet iniciada l’agost d’enguany, no sols es manté al setembre, sinó que augmenta de manera significativa (un +2,6%).
Europa
En línia el llibre de butxaca que recull les darreres dades agropecuàries dels 28 estats membres de la UE, amb una especial atenció a Croàcia com a nou estat membre de la UE. Entre altres dades, hi trobareu: l'any 2012, França ha estat el primer productor de cereals de la UE28 seguit d’Alemanya, Polònia, el Regne Unit, Itàlia i Espanya, i el Regne Unit el major productor de llet.
Augment de les previsions de producció mundial d’oli d’oliva a causa de millors expectatives en els països productors, entre ells Espanya.
Món
Tímid augment dels preus l’octubre d’enguany. Es tracta del primer increment des de l’abril de 2013.
Fort augment de les existències finals de blat de moro amb valors que no es veien des de fa 13 anys. També pugen els estocs d’arròs. Producció rècord de soja.
Es rebaixen les expectatives de producció total de carn vermella i aus de corral. Baixen les previsions de producció de porc i boví per a 2014. Pugen les previsions de producció d’ous tant de l'any 2013 com de l'any 2014.
Els preus de la majoria de productes alimentaris han baixat els darrers mesos. Això és a causa dels augments de producció i de les bones expectatives de subministraments de l’actual temporada.
Amunt

No hay comentarios: